Van'da Yetimler Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen iftar programı, yetim çocuklar ve ailelerini bir araya getirdi. Van İl Temsilciliği, bu özel etkinlikle hem yetim çocuklara destek olmanın hem de Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmanın sevincini yaşadı.

Temsilcilik binasında gerçekleştirilen iftar programına katılan yetim aileleri, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Yetimler Vakfı Van İl Temsilcisi Erkut Özbey, "Hayırseverlerin katkılarıyla bir iftar yemeği verdik. Bu iftar yemeği bizim için çok iyi oldu. Yaklaşık 250 yetim çocuk ve ailelerine iftar yemeği verdik. Allah, yetimlerin korunmasını birçok ayette belirtmiştir. Bu ay hayır hasenat ayıdır. Hem bu dünyada hem de ahirette rızıklanmak için yetimlere yardımcı olmak gerekiyor. Bizim ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ sloganımız var. Bu Ramazan ayında da bu sloganımızı tekrarlıyoruz." ifade etti.

Özbey, "Yetimler Vakfı bize sahip çıkıyor. Bize yönelik devamlı programlar yapıyorlar. Giyim ve yiyecek gibi yardımların yanında nakit yardımında da bulunuyorlar. Bize bir aile gibi yaklaşıyorlar." şeklinde konuştu.

Katılımcı aileler, Yetimler Vakfı'nın kendilerine olan desteklerini takdirle karşıladıklarını belirtirken, vakfın düzenlediği çeşitli aktivitelerin yanı sıra giyim, yiyecek ve nakit yardımlarıyla da kendilerine yardımcı olduklarını ifade ettiler.

yetimler-vakfi-vanda-ailelere-iftar-yemegi-verdi-e0caf7b4.jpg

Çocuklar ise akranlarıyla bir araya gelmenin ve güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşarken, Yetimler Vakfı'nın kendilerine yönelik düzenlediği etkinliklerden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yetimler Vakfı Van İl Temsilciliği, iftar programına katılanlara bayramlık şeker, kolonya ve oyuncak hediye ederek, onların yüzlerinde tebessüm oluşturmayı amaçladı.

(İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)