Bölge

Yıldırım Çarpması Sonrası Cilt Nakli ile Çobanın Bacakları Kurtarıldı

Ardahan'da yıldırım çarpması sonucu ağır yaralanan genç, Erzurum Şehir Hastanesi'nde uygulanan cilt nakli ve tedaviyle bacaklarını kaybetmeden sağlığına kavuştu.

Ardahan'ın Sulakyurt köyünde hayvan otlatırken yıldırım isabet eden 23 yaşındaki Sıraç Recep'in bacaklarında 3. derece yanıklar oluştu.

İlk müdahalesinin ardından Ardahan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Recep, Erzurum Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 35 gün süren yoğun tedavi süreci geçiren Recep, cilt nakli ve cerrahi müdahalelerle bacaklarını kesilmekten kurtardı.

Yanık Tedavi Merkezi doktorları, Recep’in hayati tehlikesini atlattıktan sonra gerekli tedavi ve cerrahi müdahaleleri yaparak yaralarının iyileşmesini sağladı.

Patronum Olmasaydı Ölmüştüm

Tedavi sürecinde bacaklarının patladığını gören Recep, "Patronum olmasaydı belki orada ölmüştüm. Erzurum Şehir Hastanesinde doktorlar bana çok iyi baktı. El ve bacaklarımın patladığını görünce çok korkmuştum. 20 gün boyunca hiç düzgün uyuyamamıştım, sürekli el ve bacaklarımın patladığı gözümün önüne geliyor, gece kabuslar görüyordum. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" diye konuştu.

Yanık Tedavi Merkezi doktorlarından Onur Ceylan da yıldırım yanığına bağlı vücudunun çeşitli yerlerinde 2. ve 3. derece yanıklar oluşan hastayı bir hafta daha takip edip taburcu edeceklerini söyleyerek, "Acil yoğun bakımda ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastayı servisimizdeki yoğun bakımda bir süre takip ettik. Klinik durumu düzelince cerrahi müdahalelerde bulunduk. En sonunda greft uygulaması, cilt nakli yapıldı. Bacaklarda ampute (kesilme) durumuna gidilmedi, pansuman, medikal ve cerrahi müdahalelerle takip ve tedavilerini yaptık, yaraların iyileşmesi sağlandı" belirtti.