Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Mutlu Köyü Bat Yaylası'nda meydana gelen doğal felaket, üzücü bir olaya yol açtı. Dün saat 18:00 sularında yaşanan şiddetli sağanak yağış ve fırtına, yaylada sürüsünü otlatan 17 yaşındaki çoban Emrah Harman'ın ve hayvanlarının hayatını tehlikeye attı.

mqfkwmqwmk.jpg
Yıldırım Çarpmasıyla Bir Eşek Öldü - Mutki Haber

30 Koyun ve Bir Eşek Hayatını Kaybetti, Çoban Yaralandı

İşte, o korkunç anlardan geriye kalanlar: Yıldırım, çoban Emrah Harman'ın ve yanında bulunan sürüsünün üzerine düştü. Maalesef, yıldırım isabet etmesi sonucu sürüde bulunan 30 koyun ve bir eşek yaşamını yitirdi. Emrah Harman ise yaralandı.

pkewqf.jpg
Yıldırım Çarpmasıyla Çoban Yaralı Düştü - Mutki Haber

Yıldırım Kazasında Hızlı Müdahale: Çoban Harman Ağır Yaralandı

Çevredeki köylülerin hızla müdahale ettiği olayda, ilk yardım için 112 acil çağrı merkezi arandı. Ancak, uzak bir noktada olan olay yerine ambulans ve jandarma ekipleri ancak bir süre sonra ulaşabildi. Yaralı çoban Emrah Harman, Diyadin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle durumu ciddi olan Harman, acil bir şekilde Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam eden çobanın durumu hakkında yakınları ve köylüler endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

kpwqg.jpg
Yıldırım Çarpmasıyla 30 Koyun Telef Oldu - Mutki Haber

Doğal Felaketlerde Uyarı: Yıldırım Kazası Bölgede Farkındalık Oluşturuyor

Bu üzücü olay, köylülerin ve bölgede yaşayanların doğal afetlerin ne denli tehlikeli olabileceği konusunda bir kez daha dikkatlerini çekiyor. Yetkililer, vatandaşları zaman zaman meydana gelebilecek doğal felaketlere karşı duyarlı olmaya ve önlem almaya çağırıyor.

fkpqwkgpwgkwq.jpg
Yıldırım Düşmesi Sonucu Çoban Yaralandı, Bir Eşek ve 30 Koyun Telef Oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)