Güncel

YKS'ye kısa bir süre kaldı: Eğitimcilerden tavsiyeler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava hazırlanan öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulunan Eğitimci Çelik, sınav sürecinde nasıl hazırlanılması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran'da yapılacak. Sınava hazırlanan öğrencilere ve ailelere önerilerde bulunan Eğitim Uzmanı Çelik, sınav öncesinde hazırlık süreciyle ilgili önemli ipuçları paylaştı.

Çelik, yaşamsal önem taşıdığını kabul etmelerine rağmen sınavların tek belirleyici olmadığını dile getirdi. Öğrencilerin sınavı tekrar alma şanslarını hatırlamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Eğitim Uzmanı Hasan Çelik, sınav yaklaşırken yapılması gerekenler konusunda da konuştu. Öğrencilerin bol deneme testi çözmelerinin faydalı olacağını belirtti ve rehberlik desteği almayı önerdi. Ayrıca beslenme ve düzenli uyku düzeninin önemine de dikkat çekti. Sınav öncesinde öğrencilerin, sınav yapılacak okulu ziyaret etmeleri, trafik durumunu önceden kontrol etmeleri ve ailelerinden moral desteği almaları gerektiğini belirtti.

Sınavın hayati bir mesele olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, sınavın moral ve motivasyonun da büyük bir etkisi olduğunu ekledi.