Diyarbakır

Yolcu Minibüsü ile Pikap Çarpıştı: Çok Sayıda Yaralı Var

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yolcu minibüsü ile pikap çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6’sı çocuk, 4’ü ağır olmak üzere 13 kişi yaralandı.

Kaza, saat 10:00 sıralarında Batman-Bismil-Diyarbakır Karayolu’nda, Bismil ilçesine bağlı Yukarı Salat Köyü kavşağında gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, Batman-Diyarbakır seferi yapan 56 KD 668 plakalı yolcu minibüsü, dönemeçten karayoluna çıkan 72 AAG 837 plakalı pikap ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yolcu minibüsü şarampole devrildi.

Kazada 13 Kişi Yaralandı

Meydana gelen kazada 6'sı çocuk 4'ü ağır 13 kişi yaralandı. Kazanın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde bulunan 13 yaralı, Diyarbakır, Bismil ve Batman’daki hastanelere ambulanslarla taşındı. Bu sırada Diyarbakır’a seyir halinde olan Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bir ambulanstaki sağlık görevlileri de yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

Daha Öncede Aynı Yerde Kazalar Olmuştu

Yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Çeltik Mahallesi Muhtarı Mehmet Karabulut, kaza yerinde yaptığı açıklamada, yıllar önce bu bölgede meydana gelen başka bir trafik kazasında oğlunu kaybettiğini belirterek, Bu mevkiye üst geçit veya alt geçit yapılmasını veya trafik uyarı ışıkları yerleştirilmesini istiyoruz, dedi.

Kazalar İçin Bölgede Önlemler Alınacak

Yukarısalat Mahallesi Muhtarı Mehmet Recai Yaka da her yıl bu bölgede çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini ifade ederek, kazaların önlenmesi için bu bölgeye üst veya alt geçit yapılması ya da trafik uyarı ışıkları yerleştirilmesi için girişimde bulunacaklarını belirtti.

Kaza anı, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Kazaya ilişkin tahkikat sürüyor.