Diyarbakır'da kapak takılmayan beton mikserlerinin yol ve kavşaklara döktüğü betonlar, sürücüler ve özellikle motosiklet ile bisiklet kullananlar için büyük bir tehlike arz ediyor. Özellikle Üçkuyu Araştırma Kavşağı, Profesör Necmettin Erbakan Bulvarı, Laleş Bulvarı gibi yoğun trafiğin olduğu noktalarda beton parçalarının temizlenmemesi, kazalara davetiye çıkarıyor.

Vatandaşlar, beton parçalarının araç lastiklerine zarar verdiğini ve taş fırlattığını belirtiyor. Bazı durumlarda bu beton parçalarının araç camlarını kırdığı da görülüyor. Yollarda beton dökülmesine rağmen temizlik yapılmadan üzerine asfalt şeritlerinin çekilmesi ise eleştirilere neden oluyor.

Diyarbakirda Beton Mikserlerinin Yola Doktugu Betonlar Tehlike Saciyor 089De23C

Beton mikserlerinden dökülen beton parçalarının temizlenmemesi sonucu yollarda oluşan tümsekler, özellikle gece saatlerinde sürücüler için görüş açısını kısıtlayarak tehlike oluşturuyor.

Diyarbakirda Beton Mikserlerinin Yola Doktugu Betonlar Tehlike Saciyor 7Abb5156

İki Çocuk Babası Silahlı Saldırıda Öldürüldü İki Çocuk Babası Silahlı Saldırıda Öldürüldü

İlla Can Kaybı Olması Mı Gerekiyor?

Vatandaşlar, bu sorunun çözümü için yetkililerden acil önlemler alınmasını ve bu tür olayların önlenmesi için gerekli denetimlerin yapılmasını istiyor. Beton dökümü sırasında alınacak basit önlemlerin, can ve mal güvenliğini korumak adına önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, "İlla can kaybı yaşanması mı gerekiyor?" diye soruyor.

Diyarbakirda Beton Mikserlerinin Yola Doktugu Betonlar Tehlike Saciyor 38F621A2

Kaynak: İlke Haber Ajansı