Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya'da Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fuarda, Anadolu'nun dört bir yanından gelen 500'den fazla katılımcı, yöresel ürünlerini sergiledi.

Erzurum'un El Sanatları Yöresel Ürünleri YÖREX Fuarında Beğeni Topladı

Erzurum'dan katılan Oltu Ticaret ve Sanayi Odası da, oltu taşıyla yapılan özgün ürünleri tanıtarak ilgi çekti. Oltu taşı ile işlenen bağlama, çift minareli cami minyatürü ve TOGG aracı fuarın gözdesi haline geldi.

Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, yaptığı açıklamada, Oltu'daki zanaatkarların oltu taşıyla gerçekleştirdiği eserleri sergileyerek hayallerini gerçeğe döktüğünü ifade etti. 2000 yılında tamamlanan bağlamayı, ünlü şarkıcı İbrahim Erkal'ın 2017 yılına kadar kullanarak konserlerinde çaldığını ve 6 yıl boyunca sakladığını belirtti. Erkal'ın vefatının ardından bağlamanın YÖREX fuarında satışa sunulduğunu açıkladı.

Oltu taşı ile yapılan eserlerin fuarda büyük ilgi gördüğünü dile getiren Karaca, bağlamanın 400 bin lira, minyatür caminin 500 bin lira ve TOGG'un ise 30 bin lira fiyatla satışa sunulduğunu söyledi. Henüz satış yapılmamış olmasına rağmen ziyaretçilerden yoğun talep aldıklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)