Yüksekova'da Yoğun Kar Yağışı: Tek Katlı Evler ve Araçlar Kara Gömüldü

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, tek katlı evleri ve araçları adeta kara gömdü. İlçede hayat olumsuz yönde etkilendi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreyi, yüksek rakımlı kesimlerde ise yer yer 1 metreyi bulduğu bildirildi. Kar yağışının yolları kapatmasıyla birlikte karla mücadele ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çocuklar, Şehir Merkezinde Karın Keyfini Çıkardı

Şehir merkezinde kar yağışını eğlenceye çeviren çocuklar, yokuşlu yolda tepsi ve poşetlerle kayarak keyifli anlar yaşadı. Ancak, büyükler için kar yağışı çileye dönüştü. Tek katlı evler ve arabalar, yoğun kar örtüsü altında adeta kara gömüldü.

Vatandaşlardan Rıdvan Akgül, ilçenin kar yağışı nedeniyle beyaza büründüğünü belirterek, "Kar yağışı tarım ve su için iyi oldu. En güzel tarafı çocuklar için eğlenceye dönüşürken, büyükler için de çileye dönüştü" dedi. İhsan Atay da özellikle çocukların kar yağışına sevinçli bir şekilde tepki verdiğini ifade ederek, "Çocuklar için eğlence olan kar, biz büyükler için de maalesef çileye dönüştü. Çünkü zorlu bir kış süreci başladı" şeklinde konuştu. (İHA)