Ekonomi

Yurt Dışından Getirilen Araçlarla İlgili Yeni Düzenleme 2024'te Başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri araçlar için ek süre düzenlemesinin 2024'te yürürlüğe gireceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışında emekli olan vatandaşlara yönelik yapılan düzenleme ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Sırakaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurt dışında yaşayan vatandaşlara verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını ifade etti. Yeni yılın ilk güzel haberinin yurt dışı emeklileri için olduğunu belirten Sırakaya, yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri taşıtlar için ek süre düzenlemesinin 2024'te yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Emeklilere 730 Güne Kadar Ek Süre 2024'te Yürürlüğe Giriyor

Sırakaya'nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Yurt dışından emekli olup uzun süre Türkiye'de kalan vatandaşlarımızın geçici olarak ülkeye getirdikleri taşıtlar için 730 güne kadar süre ve bu sürenin tamamı kullanıldıktan sonra yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtıyla yeniden yurt dışına çıkış yapmasına gerek olmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere 730 güne kadar ek süre verilmesine yönelik düzenlememiz 2024'te yürürlüğe giriyor." dedi.

Yapılan düzenleme ile yurt dışında emekli olan vatandaşlar, Türkiye'ye getirdikleri araçları için ek süre avantajından faydalanabilecekler. Bu süre, 730 güne kadar uzatılarak vatandaşların taşıtlarını kullanmaya devam etmeleri sağlanacak.