Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Çekirge Mahallesi Uludağyolu Caddesi üzerinde bulunan bir sitede yaşanan olayda, atıl vaziyetteki otopark alanında kaçak et kesimi yapıldığı ihbarı üzerine Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Sağlıksız Kesim Tespit Edildi

Adrese giden ekipler, binanın altındaki alanda mezbahaya dönüştürülmüş bir ortamın olduğunu tespit etti. 9 dolap içerisinde 1,5 ton koyun eti bulunan alanda, insan sağlığına uygun olmayacak şekilde kesim ve depolama yapıldığı belirlendi. Ekipler, kaçak etlerin tüketiminin önüne geçmek amacıyla derhal harekete geçti.

operasyonda-akillara-durgunluk-veren-olay-1.jpg

Ruhsatsız Faaliyet Gösteren İşletmeye 150 Bin Lira Ceza

Operasyon sonucu olay yerine getirilen çöp kamyonlarıyla 1,5 ton kaçak et, görevliler tarafından imha edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan incelemenin ardından, kaçak etlerin kesiminin yapıldığı ve depolandığı yerin sahibine, ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 150 bin lira ceza uygulandı.

Çiftçilere 2 Milyar Lira Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak Çiftçilere 2 Milyar Lira Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak

Bu skandal olayın ardından bölgedeki denetimlerin artırılacağı ve benzer durumların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)