Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ni değerlendirdi. Medvedev, NATO zirvesinde alınan kararların Rusya'nın beklentileri doğrultusunda olduğunu ifade ederek, "Ukrayna'nın NATO üyeliğiyle ilgili eylem planının iptali. Yani daha hızlı bir şekilde kabul edilmesi. (Ukrayna) '404' ülkesinin NATO'ya davet edilmesi mümkün ancak ne zaman ve hangi şartlarda kabul edilecekleri belirsiz." şeklinde konuştu.

Ukrayna'nın muhtemelen hiçbir zaman NATO'ya kabul edilmeyeceğini söyleyen Medvedev, "İttifak içindeki gerçekçilerin yüksek sesle dile getirmekten korktukları şey de tam olarak budur. Ayrıca Kiev rejimine silah desteği, füzeler, misket bombaları ve uçaklar gibi her türlü şekilde artırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Medvedev, Batı'nın "çıldırdığını" belirterek, "Çıldırmış olan Batı, başka bir şey düşünemez hale geldi. Aptallık noktasına kadar en yüksek düzeyde öngörülebilirler. Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor." dedi.

Siyonist Rejim'in Gazze'de Saldırıları Gece Boyunca Devam Etti: 27 Filistinli Şehit Siyonist Rejim'in Gazze'de Saldırıları Gece Boyunca Devam Etti: 27 Filistinli Şehit

Medvedev, söz konusu kararların Rusya için ne anlama geldiğinin açık olduğunu belirtti ve "Özel askeri operasyon aynı hedeflerle devam edecek. Bunlardan biri, Kiev'deki Nazi grubunun NATO üyeliğini reddetmeye devam etmektedir ve bu da mümkün değildir. Bu nedenle bu grubun tasfiye edilmesi gerekecektir ki bu da mümkün ve gerekli olacaktır." şeklinde konuştu.

Ayrıca Medvedev, Ukrayna'nın Zaporojiya'daki Tokmak'a misket bombalarıyla saldırı düzenlediği iddiasını da değerlendirerek, "Tokmak'a misket bombalarıyla saldırı yapıldığı rapor edildi. Öyleyse bu insani olmayan silahları çıkarmanın zamanı gelmiştir." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)