Malatya'da yaşanan depremin ardından kentteki yeniden inşa çalışmaları hız kesmeden devam ederken, inşaat sektöründe kalifiye eleman bulma sorunu gündeme geldi. İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre; Aylık 70 bin TL maaşla çalıştırılacak sıva, kaynak ve boya ustası bulmakta güçlük çeken firmalar, sektördeki işçi sıkıntısına dikkat çekiyor.

Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen kalifiye ustaların bulunamadığını ifade etti. Deprem bölgesindeki barınma ve işyeri sorununu çözmek amacıyla hızla devam eden inşaat çalışmaları, özellikle sıva, duvar ve boyacı ustası gibi meslek gruplarında aylık 60-70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulma konusunda sıkıntı yaratıyor.

basliksiz-1-2023-12-13t104600-927.jpg

70 Bin TL'ye Usta Bulunamıyor

Bülbüloğlu, "Deprem bölgesi olarak belirlenen Malatya'da kentin imarı ve inşası için yoğun çaba sarf ediyoruz. Ancak bu süreçte en fazla etkilenen illerden biri olduğumuz için barınma ve işyeri ihtiyacı arttı. TOKİ tarafından başlatılan konut projeleri ve vatandaşların kendi arsalarına yapılar inşa etme çabaları devam ederken, sıva, duvar, boyacı ustası gibi mesleklerde işçi bulmak gerçekten zor. Aylık 60-70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

basliksiz-1-2023-12-13t104652-699.jpg

Yeni Yıl Sonrasında Maaşlar 100 Bin TL'yi Geçebilir

Deprem sonrası inşaat sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısının yeni yıl sonrasında daha da artabileceğini ifade eden Bülbüloğlu, aylık 100 bin TL maaşla çalıştıracak usta bulamamaları durumunda sıkıntı yaşanacağını belirtti. Yeni sezon öncesinde yetkililerden konuya ilgi göstermelerini ve önlem almalarını beklediklerini vurgulayan Bülbüloğlu, "Elbette ki ustalarımızın emeklerini savunuyoruz, ancak vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için önlem alınmalı. Aksi takdirde özellikle yerinde dönüşüm projelerinde ciddi sıkıntılar yaşanabilir" dedi.

basliksiz-1-2023-12-13t104619-271.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)