Güncel

Acı Haber! 14 Hacı Vefat Etti, 17 Hacı Kayıp

Suudi Arabistan'da hac ibadetini yerine getiren Ürdün vatandaşları arasında yaşanan sıcak hava faciasında 14 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi ise kayboldu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'da hac ibadetini yerine getirmek üzere bulunan en az 14 Ürdün vatandaşının hayatını kaybettiğini ve 17 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Yaşamını yitiren hacı adaylarından en az altısının sıcak çarpması sonucu öldüğü belirtiliyor. Suudi yetkililerle koordinasyon halinde olan Ürdün yetkilileri, kayıp vatandaşların bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, yayımladığı bir tavsiye kararıyla hava sıcaklıklarının tehlikeli seviyelere ulaşacağı uyarısında bulundu. Özellikle günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 15.00 arasında hacı adaylarının dışarıda bulunmamaları ve yeterli şekilde su tüketmeleri gerektiği vurgulandı.

Ürdün yetkilileri, ölen hacıların cenazelerinin ailelerinin isteklerine göre defnedilmesi veya nakledilmesi için Suudi yetkililerle işbirliği içinde çalışıyor. Arama kurtarma ekipleri ise kayıp hacı adaylarını bulmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Hac ibadeti için Suudi Arabistan'ı ziyaret eden hacı adayları, bu yıl sıcak hava koşullarının etkisi altında kalarak ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldılar.