Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde ikamet eden Orhan Emen, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde beğendiği traktörü satın almak için gittiğinde, nakliyecilerin talep ettiği 28 bin TL'yi fazla buldu. İnatla traktörünü kendisi getirmeye karar veren Emen, yaklaşık 700 kilometrelik yolu traktörüyle 3 günde aştı.

Yüksek Nakliye Ücreti Reddedildi

4 gün önce internet üzerinden beğendiği traktörü satın almak için yola çıkan Emen, Elbistan ilçesinde nakliye firmalarının yüksek fiyat talepleriyle karşılaştı. Nakliyecilerin 28 bin TL istemesi üzerine Emen, bu ücreti ödemeyi reddederek traktörü kendi imkanlarıyla getirme kararı aldı.

aw134014-04.jpg

3 Günün Sonunda Bitlis'e Geri Ulaştı

Orhan Emen, 3 gün boyunca traktörüyle yola çıkarak Bitlis'e ulaştı. Yaklaşık 8 bin TL yakıt parası harcayan Emen, nakliye firmalarının daha vicdanlı olmaları gerektiğini belirtti. Kendi imkanlarıyla traktörünü getirmenin gururunu yaşayan Emen, Bitlis'e sağ salim ulaştı.

Van Gölü Her Geçen Yıl Daha da Çekiliyor Van Gölü Her Geçen Yıl Daha da Çekiliyor

aw134014-02.jpg

Emen, “Bu traktörü yaklaşık 4 gün önce internet üzerinde beğenip pazarlığımı yaptıktan sonra yola çıktım. Getirmek için gittiğim Elbistan ilçesinde nakliye firmalarının fahiş fiyatlar biçtiğini gördüm. Nakliye firmaları traktörü getirmek için 28 bin TL fiyat biçtiler. Ben de inat ettim yakıtımı doldurdum Bitlis’e kadar sürerek geldim. 3 gündür yoldayım çok şükür sağ salim Bitlis’e vardım. 8 bin TL gibi bir akaryakıt maliyetim oldu. Yolda da bin TL harcamam oldu. Kızımda ve bir akrabamda kaldım. Nakliye firmalarının vicdanlı olmalarını temenni ediyorum” dedi.

aw134014-01.jpg

İnatçı vatandaşın hikayesi, kendi çabalarıyla traktörünü getirerek tasarruf yapma kararlılığını ve nakliye firmalarının fiyat politikalarına karşı duruşunu vurguluyor.

aw134014-07.jpg

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)