Adilcevaz

Adilcevaz'ın Kuş Cenneti, Arin Gölü'nde Flamingolar Görenleri Mest Ediyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü'nde konaklayan rengarenk flamingolar, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Arin Gölü, her yıl göç yolculuğuna çıkan rengarenk flamingolara ev sahipliği yapıyor. Göçmen kuşların Kuzey Afrika’dan İran’a uzanan yolculuklarında önemli bir durak olan Arin Gölü, 14 kilometrekarelik alanıyla flamingoların konaklama noktası olarak biliniyor. Aynı zamanda yaklaşık 200 kuş türüne ev sahipliği yapan göl, doğaseverler ve fotoğrafçıların ilgi odağı haline geliyor.

Her yıl İran’ın Urmiye Gölü’nden gelen flamingoların, gölün berrak sularında dans edercesine süzülmeleri hem yerli hem de yabancı fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Havadan çekilen görüntülerde, gökyüzü ile gölün birleştiği bu eşsiz manzara, doğanın sunduğu güzellikleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Ahlat Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Özkan Olcay, flamingoları fotoğraflamanın büyük bir zevk olduğunu dile getirerek, bu renkli kareleri yakalamanın ayrı bir heyecan olduğunu belirtti.

"Arin Gölü bir kuş cenneti"

Olcay, “Bugün Arin Gölü'ndeyiz. Burada flamingoları çektik. Arin Gölü bir kuş cenneti. Çok sayıda kuş türünü barındırıyor. Ama bunların içinde en güzeli flamingolardır. Flamingolar yaklaşık 3 aydır buradalar. Ekim sonuna kadar burada konaklayacaklar. Biz de buraya geldik. Güzel fotoğraflar çektik. Dronla havadan görüntülerini aldık. Çok güzel bir görsel şölen sundu flamingolar. Biz de bunları fotoğraf arşivimize kattık. Bu güzellikleri gelip görmek isteyenlere tavsiye ederiz. Gelsinler hem flamingoları yakından izleme fırsatı bulurlar hem de fotoğraf çekip arşivlerine katmış olurlar” dedi.