Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile taşkın meydana gelen Bülbül Deresi'nde incelemelerde bulunan Sezer, Ordu başta olmak üzere yağıştan etkilenen tüm illere geçmiş olsun dileğini iletti. Dün gece yarısından itibaren yoğun yağış ve ardından taşkına rağmen Ordu merkezde herhangi bir can kaybı meydana gelmediğini ifade eden Sezer, "Zararlar var, iş yeri zararları var, araç ve ev su baskınları sonucu oluşan eşya zararları var. Zarar tespit ekiplerimiz şu anda sahada çalışmalarını devam ettiriyorlar. En kısa sürede bunlarla ilgili olarak da vatandaşımızın yarasını saracağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması

Sezer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın her türlü destek ve yardımın yapılması yönünde talimatı olduğunu belirterek, bunun en kısa sürede yerine getirileceğini ifade etti.

Sezer, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Son yağışlarla birlikte metrekare başına 130 kilogramlık büyük bir yağış miktarı kaydedildi. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde, buna bağlı olarak da binlerce heyelan ve toprak kayması meydana geldi. Şu anda 4 ekibimiz Ordu genelinde yerleşim alanlarının etkilendiği bölgelerde çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm çalışmalar hızla yürütülecek ve gerçekleştirilecektir."

Sezer, dün Samsun'da bir vatandaşın kaybolduğunu hatırlatarak, "Arama kurtarma çalışmaları bu sabaha kadar devam etti. Bugün itibarıyla onu da bulduk. Allah'tan rahmet diliyor ve yakınlarına başsağlığı temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)