Bitlis Merkez ve İlçelerinde 11 Ekim Cuma Elektrik Kesintisi Bitlis Merkez ve İlçelerinde 11 Ekim Cuma Elektrik Kesintisi

Ahlat Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kubbetü’l İslam Ahlat Konferansları’nın ilk programına, araştırmacı yazar Hayati İnanç konuk oldu. Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, İnanç’a ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi’nin de katıldığı programda, Hayati İnanç katılımcılara değerli tavsiyelerde bulundu, hatıralarını ve tecrübelerini paylaştı.

A W304968 12

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, programın açılış konuşmasında bu konferans serisiyle topluma fayda sağlamayı hedeflediklerini belirtirken, her ay planlı olarak bu tarz etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Vali Ahmet Karakaya ise İnanç’ın şiir ve medeniyet birikimine dikkat çekerek, Ahlat’ın tarihi ve kültürel değerlerini vurguladı.

A W304968 08 

Karakaya, “Hayati İnanç hocamız hem ses tonuyla hem şiire olan hakimiyetiyle hem önemli bir medeniyet tasavvuruna sahip olmasıyla gönüllerde yer edilmiş kıymetli bir hocamız. İnşallah sizler de bu güzel sohbetten istifade edeceksiniz eminim. Sözün gücüne inanan bir milletiz, biz inanan bir ümmetiz. Hayati hocamız da şiiri birkaç dizeyle belki onlarca yüzlerce sayfayla anlatılabilecek konuları gözler önüne seren zihinlere nakşeden çok kıymetli bir hocamız. Kendisini defalarca dinleme imkanı bulmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu çerçevede son yıllarda Bitlis ilimizin ve Ahlat ilçemizin gelişim trendine baktığımızda gerçekten Türk İslam kültürünün Anadolu'daki başlangıcı olan çok kıymetli güzide bir yer. İşte bu tarz programlarla ben inanıyorum ki Ahlatlı hemşehrilerimiz de zihinsel olarak Ahlat'ın bu gelişimine ayak uyduracaklardır. Ben tekrar Hayati İnanç hocamıza ilçemize ilimize hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum. Belediye başkanımıza ve ekibine bu güzel program için tebriklerimi ifade ediyorum” dedi.

Konferans sonunda Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, araştırmacı yazar Hayati İnanç’a günün anısına Ahlat nastonu hediye etti.

A W304968 05

A W304968 09

A W304968 04

A W304968 06

Kaynak: İHA