İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Kızıltepeli kuyumcular, son bir yılda dünya ekonomisinde yaşanan güçlükler nedeniyle artan altın fiyatları hakkında yorum yaptılar. İlk seçimden sonra kısa bir süre içinde altın fiyatlarında düşüş yaşandığını vurgulayan kuyumcular, bugünlerde insanların ve yakında evlenecek olanların altına yatırım yapmalarını önerdiler.

Kuyumcular, 28 Mayıs seçimlerinden sonra altın fiyatlarında bir yükseliş yaşanabileceğini de söylediler.

Alzheimer ile uyku vakitleri arasında bir bağ bulundu! O saatte uyuyan Bitlisliler dikkat! Alzheimer ile uyku vakitleri arasında bir bağ bulundu! O saatte uyuyan Bitlisliler dikkat!

"İkinci tur seçimden sonra fiyatların yeniden yükselmesi mümkün"

35 yıldır altın sektöründe bulunan Mahsum Erkan, altın fiyatlarının son zamanlarda az da olsa olumlu yönde değiştiğini belirterek, "Altın fiyatları seçimlerden önce oldukça yükselişteydi. Seçimden sonra piyasada biraz gevşeme oldu. Fiyatlar bir miktar düştü. Tahminime göre, ikinci tur seçimden sonra fiyatların yeniden yükselme olasılığı var. Çünkü dünya genelinde Avrupa ve Amerika gibi ülkeler enflasyon ile mücadele ediyor. Dolayısıyla, bunun altın fiyatlarına da bir etkisi olabilir." dedi.

Yeni evlenecek çiftler için altın yatırımı yapmak konusunda önerilerde bulunan Erkan, "Kuyumcu olarak, yeni evlenenler için altın her zaman yatırım yapılabilir bir maldır. Altına yatırım yapmalarını öneriyoruz. Altın bir yatırım aracı ve aynı zamanda bir ihtiyaç maddesidir. Altın fiyatlarındaki artış, halkı ve gelin-damat adaylarını etkiler ve alım güçlerini azaltır. Bu yükseliş, başka sektörleri de etkiler. Altın yatırımı yapmanız kesinlikle önerilir çünkü altın her zaman getirisi olan bir üründür." dedi.

28 Mayıs seçimlerinden sonra altın fiyatlarında bir artış olacağına inanan Halil Demir, insanlar ve yeni evlenecek olanlar için altın yatırımı yapmaları konusunda önerilerde bulundu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)