Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Bakan Mehmet Şimşek hakkında ortaya attığı iddialara yönelik olarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Başarır'ın "gerçek dışı" olarak nitelendirilen iddialarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

  1. Tadilat İddiaları: Sayın Bakan Mehmet Şimşek'in evinde son on yıl içinde herhangi bir önemli tadilat yapılmamıştır. Ev sahibinin kendisi tarafından kullanılmakta olan mutfak dahil olmak üzere, herhangi bir tadilat veya bakım-onarım yapılmamıştır.

  2. Nem Sorunu: Evin zemin katında ortaya çıkan nem sorunu, Bakan Şimşek'in görevde olmadığı 2020-2021 döneminde yapımcı firma tarafından su izolasyonu yapılarak çözülmüştür.

  3. Güneş Enerjisi Projesi: Ev önündeki güneş enerjili otogarajla ilgili iddialara gelince, Bakan Şimşek 2023 yılında Ankara merkezli uzman bir firma ile güneş enerjisi sistemi kurulumu için sözleşme imzalamıştır. Proje, iki araçlık otopark alanına ve evin çatısına güneş panelleri monte edilmesini içermekte olup, çatı üstü imalat işi hala devam etmektedir.

  4. Maliyet İddiaları: Bakanlık, iddia edilen maliyet bedellerinin piyasa fiyatları düzeyinde olduğunu ve iddiaların aksine çok cüz'i olduğunu belirtmiştir.

    Son Bir Haftada 475 Bin Sürücü ve Araca İşlem Yapıldı Son Bir Haftada 475 Bin Sürücü ve Araca İşlem Yapıldı

Açıklamada ayrıca, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve Bakan Şimşek'in evi ve projeleri ile ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğunu üstlendiği vurgulanmıştır.

Muhabir: Mehtap Çelebi