Batman'ın merkezinde bulunan Kuyubaşı (Cegeluwê) köyünde, küçükbaş hayvan yetiştiren Abdurrahman Kara'nın koyunlarına yönelik saldırılar devam ediyor. Son saldırıda, başıboş köpekler bir koyunu parçalayarak telef etti.

Köyde yaşayan Kara, hayvanlarını serbest bırakamamanın endişesiyle, köpeklerin artan tehdidine dikkat çekti. Başıboş köpeklerin sadece hayvanlara değil, insanlara da saldırdığını belirten Kara, köy halkının güvenliği için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

mutki-fotoshop-2024-02-11t183941-232.jpg
Okula giden çocuklar tehlike altında

Başıboş köpeklerin aynı zamanda okula giden öğrencilere ve diğer vatandaşlar için de büyük tehlike oluşturduğunu belirten Kara, "Bizim burada köpekler yoktu. Buralar imara girdikten sonra başıboş köpekler çoğaldı. Köpeklerin korkusundan hayvanlarımızı meraya dahi salamaz hale geldik. Okula giden çocuklarımız dahi tehlike altına girdi. Birçok sefer öğrencilere de saldırdıklarını gördük." dedi.

Köylüler vatandaşlardan yardım bekliyor

"Köpekler koyunumuzu parçaladı. Önlem alınmazsa daha kötü sonuçlar olur" diyen Kara, şöyle devam etti: "Kuyubaşı köyünde oturuyorum. Başıboş köpekler tarafından hayvanlarımız telef ediliyor. 3- 4 sefer belediyeyi arayıp şikâyette bulunduk. Buna rağmen kimse ilgilenmedi. Gördüğünüz gibi yine bir hayvanı telef ettiler, yazıktır bu nereye kadar gidecek? Bir koyun olmuş 7- 8 bin. Yetkililerin bununla acil ilgilenmelerini istiyoruz."(İKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)