Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki A.Ç., organ bağışıyla beş kişiye umut oldu. İlke Haber Ajansından edinilen bilgiye göre, Beyin kanaması nedeniyle 4 gün önce tedavi altına alınan A.Ç., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Tamara Uzun Bal, A.Ç'nin ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin nakil için olumlu yanıt vermesiyle merhumun organları başarılı bir operasyonla alındı.

ca13751c-376a-451c-847a-caad3d41a03c.jpeg

Uzun Bal, yaptığı açıklamada, "Hastanın sağ böbreği Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, sol böbreği ve karaciğeri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, korneaları ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nakil bekleyen hastalara umut oldu." dedi.

Yumurta Alacaklar Dikkat: Yeni Sistem Geldi Yumurtaya Yumurta Alacaklar Dikkat: Yeni Sistem Geldi Yumurtaya

Hastane Başhekimi Op. Dr. Kemal Kaya ise, "Ailemizin bağışladığı organlar sayesinde organ bekleyen 3 hastamız yaşama tutunacak. Korneaları ile de iki vatandaşımızın görmesine vesile olacak. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum." diye konuştu.

28ecf97b-4b88-4d23-8318-706b4b7b9d21.jpeg

Editör: Cengiz Tontaş