Bitlis

Bitlis-Ahlat’ta sulama kanalları temizleniyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, çiftçilerin tarım arazilerinde su sıkıntısı giderilmesi ve tarımsal faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesi için sulama kanallarının temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Ahlat Sulama Birliği'nin yazılı talebi üzerine Nazik Gölü sulama suyu ağında bulunan tarımsal sulama kanallarında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından temizlik çalışmaları yapıldı.

Kanallarda temizlik çerçevesinde tarımsal sulama kanallarında su akışına engel olan toprak birikintisi, otlar ve ağaç dalları temizlendi.

Ahlat Sulama Birliği Başkanı Sait Çeker yaptığı açıklama da, çiftçilerin sorunsuz bir sulama dönemi geçirmesi için ilçede çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "yaptığımız talep üzerine Devlet Su İşleri tarafından Nazik Gölü'nden sulaması yapılan tarım arazilerine giden sulama kanallarında temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Çiftçilerimizden ricamız; dünyada, ülkemizde ve bölgemizde oluşan kuraklık göz önünde bulundurularak buna göre hareket edilmesi ve su sıkıntısı yaşanmaması için tasarruflu ve şuurlu sulama yapmalarıdır" dedi.