Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından organize edilen yılsonu sergisi, büyük bir katılımla açıldı. Sergide, öğrencilerin yıl boyunca yoğun emek harcadıkları resim, robotik kodlama, ahşap tasarım, matematik, origami ve astronomi atölyeleri ile TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Teknofest için hazırlanan projeler yer aldı.

Açılış kurdelesini Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve beraberindeki heyet kesti. Vali Karaömeroğlu, sergiyi gezerek öğrencilerden projeler hakkında detaylı bilgi aldı ve çalışmalarını takdir etti.

Bitlis'te Döngüsel Yansımalar Temalı Resim Sergisi Açıldı Bitlis'te Döngüsel Yansımalar Temalı Resim Sergisi Açıldı

Bitlis Bi̇lsem (2)

"Geleceğe daha umutla bakan öğrencilerimiz daha güzel hedefler elde edecekler"

Bitlis Ahmet Eren BİLSEM Müdürü Ekrem Oruk, sergiyi bu yıl ikinci kez düzenlediklerini belirtti.  Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaların tamamını bir araya getirerek sergilediklerini ifade eden Oruk, “Bu festivalimizde resim, robotik kodlama, ahşap tasarım, matematik, origami ve astronomi atölyelerinde ve TÜBİTAK Bilim Fuarı ile Teknofest için hazırladıkları özel projeleri sergiledik. 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarını, Bilim Sanat Festivali'ne dönüştürdük. Öğrencilerimiz bu festival sayesinde yaptıkları ürünleri misafirlerimize sergiledi. Aynı zamanda hem özgüvenlerini hem de eserlerini sergileyerek geleceğe daha umutla bakan öğrencilerimiz daha güzel hedefler elde edecekler. Bizde öğrencilerimizin bu gelişmesine katkıda bulunmak için çaba göstereceğiz” dedi.
BİLSEM'de düzenlenen sergiye Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bitlis Bi̇lsem (3)Bitlis Bi̇lsem (4)Bitlis Bi̇lsem (5)Haber Kapak Şablon (39)

Kaynak: İHA