Bitlis

Bitlis Eren Üniversitesi Memnuniyet Seviyesinde Sondan 5. Sıraya Girdi

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre, Bitlis Eren Üniversitesi, 195 üniversite arasında yapılan değerlendirmede sondan 5. sırada yer aldı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA), 200 üniversitede öğrenim gören 47 bin 761 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada öğrencilerin memnuniyet düzeyi değerlendirildi ve en çok memnun oldukları üniversiteler listelendi. Bu kapsamda, Bitlis Eren Üniversitesi, yapılan araştırmada sondan 5. sırada yer aldı.

2022 yılında yapılan araştırmada 252 genel memnuniyet puanıyla 188'inci sırada yer alan Bitlis Eren Üniversitesi, 2023 yılında yapılan yeni değerlendirmede 222 genel memnuniyet puanıyla 195'inci sıraya gerileyerek sondan 5. sırada yer aldı.

TÜMA'nın Öğrenci Memnuniyeti Araştırması: Üniversitelerin Performansı Değerlendirildi

TÜMA'nın öğrenci memnuniyetini ölçerek yapılan bu araştırması, üniversitelerin öğrencilere sağladığı eğitim, sosyal olanaklar, akademik destek ve çeşitli hizmetler gibi alanlarda ne kadar memnuniyet sağladığını ortaya koymaktadır.

Bitlis Eren Üniversitesi, bu sonuçlara rağmen, sürekli olarak memnuniyet düzeyini artırmak ve öğrenci deneyimini geliştirmek için çaba sarf etmeye devam edecektir. Öğrencilerin eğitim ve yaşam standartlarından memnuniyetini artırmak amacıyla üniversite yönetimi, öğrenci geri bildirimlerini dikkate alarak iyileştirme çalışmalarına odaklanacaktır.