Bitlis'te 19-20 Eylül Tarihlerinde Vefat Edenler Bitlis'te 19-20 Eylül Tarihlerinde Vefat Edenler

İl ve ilçe belediyelerindeki temizlik görevlilerinin mahalle, cadde ve sokaklardan topladığı günlük 250 tondan fazla çöp, Bitlis-Güroymak kara yolundaki katı atık depolama tesisine ulaştırılıyor.

Düzenli depolama ve bertaraf alanında biriktirilerek üzeri kapatılan çöplerden çıkan metan gazından üretilen elektrik, enerji nakil hattına sevk ediliyor.

Kaynağında ayrıştırılarak biriktirilen ve ayrı araçlarla tesise getirilen ambalaj atıkları da buradaki ünitede preslendikten sonra geri dönüşüm için fabrikalara gönderiliyor.

Günlük yaklaşık 250 ton çöp

Depolama alanına günlük yaklaşık 250 ton çöp kabul ettiklerini belirten BİKA Halkla İlişkiler sorumlusu Gülşen Başar, "Belediyeler topladıkları çöpleri buraya getiriyor. Çöpler depolama alanında biriktiriliyor. Oluşan metan gazından elektrik üretiyoruz. Metan gazından ürettiğimiz elektrik 2 bin 200 evin ihtiyacını karşılayacak miktarda." ifadesini kullandı.

Geri dönüşüm

"Ambalaj atıklarını da presledikten sonra geri dönüşüm için fabrikalara gönderiyoruz" diyen Başar, bu atıkların fabrikalarda ham madde olarak kullanıldığını bunun da doğal kaynakların verimli kullanılmasını sağladığını belirti.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ