Turizm sektöründe çok çeşitli alanlara hizmet verebilecek potansiyele sahip olan ilçe, zengin tarihi eserleriyle dikkat çeker. Aynı zamanda Tatvan, flora ve fauna zenginliğiyle de öne çıkar.

Bozulmamış kültürü ve misafirperver halkıyla da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Spor turizmi açısından da birçok uygun mekan bulunmaktadır.

İnanç turizmi ise hem Müslümanlara hem de Hristiyanlara hitap etmektedir. İlçede bulunan kaplıca ve şifalı sular ise sağlık turizmi için çeşitli alternatifler sunmaktadır.

Bitlis'te Takyettin Aktan Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti Bitlis'te Takyettin Aktan Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Van Gölü havzasının en önemli turistik değeri, şüphesiz ki Nemrut Yanardağı ve Krater Gölü'dür. Bir volkan konisi olan Nemrut, batısında Muş Ovası, doğusunda Van Gölü, güneyinde Rahva düzlüğü ve Bitlis Masifi, kuzeyinde ise volkanik plato düzlükleriyle çevrilidir.

Yaklaşık 305 km2'lik bir taban kaidesi üzerinde yükselen Nemrut Dağı, yaklaşık 2.500 m yüksekliğinde kesik bir koni görünümüne sahip olup, dünyanın önemli kalderalarından birine ev sahipliği yapar.

Nemrut Yanardağı, son yıllarda Tatvan'ın en önemli turistik değeri haline gelmiştir. Nemrut Dağı Kayak Tesisleri ve telesiyej sisteminin devreye girmesiyle buraya olan ilgi daha da artmıştır.

Kayak pisti uluslararası standartlara uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Özellikle Nemrut Dağı Kalderası ve kayak tesisleri, eşsiz Van Gölü manzarası ve sunduğu iklim özellikleri nedeniyle benzersiz bir konuma sahiptir.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ