Türkiye genelindeki 73 ilde gerçekleştirilen MERCEK-7 Operasyonları, organize suç örgütlerinin ve silah kaçakçılarının peşine düştü. Aralarında Bitlis'in de yer aldığı İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından son 4 gün içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 787 ruhsatsız tabanca, 38 uzun namlulu tüfek, ve 51 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında toplamda 1038 silah ele geçirilirken, 1264 şüpheli şahıs da gözaltına alındı.

MERCEK-7 Operasyonlarında 73 İlde 787 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından son 4 günde Bitlis, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, İzmir, Ankara, Konya, Mersin, Manisa, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Hatay, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Elazığ, Çorum, Denizli, Zonguldak, Aydın, Batman, Osmaniye, Adıyaman, Eskişehir, Malatya, Mardin, Van, Afyonkarahisar, Amasya, Muğla, Tokat, Trabzon, Uşak, Aksaray, Düzce, Kayseri, Kütahya, Nevşehir, Ordu, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Çankırı, Edirne, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kilis, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yozgat olmak üzere 73 ilde evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan MERCEK-7 Operasyonlarında 787 ruhsatsız tabanca yakalandı.

turkiye-genelinde-dev-operasyon-mercek-7de-73-ilde-binlerce-silah-ele-gecirildi-2.jpg

İlk beş şehirde yapılan operasyonlarda ise şu rakamlar elde edildi:

  • İstanbul'da 146 tabanca ve 5 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 187 şüpheli gözaltına alındı.

  • Şanlıurfa'da 62 tabanca ve 19 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 88 şüpheli gözaltına alındı.

  • Adana'da 53 tabanca ele geçirilirken, 59 şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir'de 51 tabanca ele geçirilirken, 83 şüpheli gözaltına alındı.

  • Ankara'da 36 tabanca ele geçirilirken, 51 şüpheli gözaltına alındı.

    Vali Karaömeroğlu'ndan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı Vali Karaömeroğlu'ndan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Bu operasyonlarla, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütleri ve silah temin edenlerin faaliyetlerine karşı ciddi bir mücadele sürdürülmekte, ele geçirilen silahlarla güvenlik güçleri, suç örgütlerine karşı etkin bir operasyon gerçekleştirmiştir.

turkiye-genelinde-dev-operasyon-mercek-7de-73-ilde-binlerce-silah-ele-gecirildi-1.jpg

Kaynak: HABER MERKEZİ