Bitlis'te Galatasaraylı Taraftarların Zafer Kutlaması Bitlis'te Galatasaraylı Taraftarların Zafer Kutlaması

Bitlis, son yıllarda sakinliği, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle kamp yapmak isteyenlerin ilgisini çeken bir destinasyon haline geldi. Bu güzel şehirde yer alan Nemrut Krater Gölü, Aygır Gölü ve Süphan Dağı gibi doğa harikası bölgeler, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Özellikle Malazgirt Zaferi kutlamaları sırasında Ahlat'ta kurulan çadırlar ve millet bahçesi, Selçuklu Meydan Mezarlığı ve kümbetler gibi tarihi mekanlar, turistlere tarihi ve kültürel deneyimler sunuyor. Nemrut ve Süphan dağları ise kamp yapmayı tercih edenlerin uğrak noktaları haline geldi.

aw049363-09.jpg

Kampçıları Ayılarla Heyecan Dolu Anları

Bölgedeki ayı popülasyonunun artmasıyla kampçıların sayısında gözle görülür bir artış yaşandığı gözlenirken, bazı cesaretli kampçılar zaman zaman ayılarla karşılaşmanın heyecanını yaşıyor ve bu deneyimlerini görüntülüyor.

aw049363-10.jpg

Bölgede uzun yıllardan beridir gözlemler yapan Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, ayılardan dolayı Nemrut Kalderası’ndaki göllerin kenarında kampçıların sayısında azalma olmasına rağmen farklı bölgelerde ayılardan uzak olan bölgelerde çadır kuranların sayısında oldukça artış gözlemlediğini söyledi. Haftanın birkaç gününü Nemrut Krater Gölü kenarında gökyüzünü gözlemleyerek geçiren Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, ayılara rağmen bölgeye gelerek kamp kuranların sayısının da azımsanmayacak ölçüde olduğunu belirterek,

“Uzun yıllardan beridir bölgede gözlemler yapmaktayım. Yaptığım gözlemleri de kayıt altına almaktayım. Bitlis doğal alanlarıyla, Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü’yle muhteşem doğal alanlara sahiptir. Bunun yanında muhteşem yıldız manzarasını pek çok kez bize gösteren bir doğaya da sahiptir. İsviçre’den, Almanya’dan, Norveç’ten, Finlandiya’dan ve Avrupa’nın birçok ülkesinden ülkemize gelen birçok turist var. Özellikle Bitlis ve çevresine kamp için gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunun yanında yurt içinden gelen turistlerin de bölgede konakladıklarını gözlemledim. Son zamanlarda Nemrut Kalderası’ndaki ayı popülasyonunun artmasından dolayı Nemrut’taki kampçıların sayısında bir azalma görülmektedir. Fakat bunun yanında Süphan Dağı ve Van Gölü Havzası’nda turist artışlarına tanık oldum” dedi

aw049363-06.jpg

aw049363-08.jpg

aw049363-01.jpg

aw049363-05.jpg

aw049363-02.jpg

aw049363-03.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)