Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan ve dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra burada yaşayan boz ayılarla da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Eşsiz doğası, soğuk ve sıcak gölleri, buhar ve buz bacaları ile yeryüzü cenneti olarak adlandırılan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü, özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Bitlis'in O İlçesinde Onu Gören Telefona Sarılıyor (2)

Belediye, Nemrut Dağı Krater Gölünde temizlik çalışması başlattı Belediye, Nemrut Dağı Krater Gölünde temizlik çalışması başlattı

Son yıllarda popülasyonu artan boz ayılar, sık sık piknik alanlarına inerek yiyecek arıyor. Bu durum, turistlerin ilgisini çekerken zaman zaman da tehlikeli anlara sahne oluyor. Ayılar, insanların yiyeceklerini elle beslemesi nedeniyle saldırgan tavırlar sergileyebiliyor.

Bitlis'in O İlçesinde Onu Gören Telefona Sarılıyor (3)Ayıyı gören fotoğraf çektiriyor

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü, doğa severlerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktalarından biri haline gelmiş durumda. Göle gelen yerli ve yabancı turistler, göl kenarında ayıları gördüklerinde cep telefonlarına ve kameralarına sarılarak bu anı ölümsüzleştiriyor. Ayılara ekmek parçaları vererek onları besleyen ziyaretçiler, aynı zamanda bol bol fotoğraf ve video çekmeyi de ihmal etmiyor.Ayılar, bir süre vatandaşların ilgisini çektikten sonra bölgeden uzaklaşıyor.

Kaynak: İHA