Bitlis

Bitlis'inde Bulunduğu 5 İlde Kar Esareti: 1305 Yerleşim Yeri Ulaşıma Kapandı!

Bitlis, Sivas, Van, Hakkari, ve Muş illerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 305 yerleşim birimi ulaşıma kapandı. İl genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok köy ve mezra yolunda çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin farklı illerinde kış mevsiminin etkisini gösterdiği bu günlerde, Sivas, Van, Hakkari, Bitlis, ve Muş illerinde bin 305 yerleşim birimi kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ve tipi, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Bitlis:

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle 49 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için aralıksız çalışma yürütüyor.

Sivas:

Sivas'ta, kar ve tipi nedeniyle 198 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Van:

Van'da etkili olan kar yağışı sonrası 451 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarının açılması için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari:

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle 32 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını açma çalışmalarına devam ediyor.

Muş:

Muş'ta etkili olan yoğun kar nedeniyle 368 köy ile 207 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde karla mücadele ekipleri, ulaşımın sağlanabilmesi için yoğun çaba harcıyor.

Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının arttığı bu bölgelerde, güvenlik ve ulaşım sağlığı için ekiplerin özverili çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlar, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılırken, yetkililer kış şartlarına karşı alınan önlemlerin artırılmasını istiyor. (İLKHA)