Bitlis'te uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı Bitlis'te uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Bitlis'te doğuştan yüzde 90 işitme engeli ile yaşayan 21 yaşındaki milli sporcu Yusuf Baydur, atletizme olan ilgisi sayesinde hayatını büyük bir başarı hikayesine dönüştürdü. 5 yıl önce başladığı atletizmde üç kez Türkiye şampiyonluğunu kazandıktan sonra, gelecek yıl dünya şampiyonasında altın madalya kazanma hedefiyle ter döküyor.

Baydur'un hayatı, yaz spor okulunda kayıt yaptırdığı atletizm ile değişti. Atletizme başladıktan sonra işitme cihazı takılan Baydur, antrenörünün, arkadaşlarının ve çevresindekilerin yardımıyla konuşma yeteneğini geliştirdi. Engellerini spora odaklanarak aşan Baydur, 2019-2022 yılları arasında gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye şampiyonu olarak milli takıma girmeyi başardı.

ekran-goruntusu-2023-09-09-142245.png
ekran-goruntusu-2023-09-09-142245.png

Türkiye'nin İşitme Cihazlı Şampiyonu Baydur, Dünya Şampiyonası İçin Hazır

Gelecek yıl dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek olan Baydur, antrenörü Hıdır Aydın'ın gözetiminde sıkı bir antrenman programı uyguluyor. İşitme cihazı takılıyken konuşabilen Baydur, takmadığı zamanlarda ise işaret diliyle iletişim kuruyor. Her gün hem statta hem de farklı bölgelerde antrenmanlar yaparak hayalini gerçekleştirmeye odaklanıyor.

Katıldığı yarışmalarda 3 kez Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Baydur yeni hedeflere ulaşmak için çaba gösterdiğini söyledi.

Antrenmanlara ara vermeden devam ettiğini anlatan Baydur,

"İşitme engelliyim. Hedefim var. Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanıyorum. Arkadaşlarla antrenman yapıyorum. Hedefim dünya şampiyonu olmak. Kendime güveniyorum. Hedeflerime ulaşmak için çalışıyorum. İnşallah dünya şampiyonu olacağım." diye konuştu.

- Antrenör Aydın: "Üstesinden gelemeyeceği bir şey yok"
Antrenör Aydın ise Baydur'un şimdiki hedefinin 2024'te yapılacak dünya şampiyonasında madalya kazanmak olduğunu dile getirdi.
Olimpiyatların da 2025'te yapılacağını anlatan Aydın, şunları kaydetti:


"Yusuf, federasyonun faaliyet programındaki dağ, kros ve pist yarışlarının tamamına hazırlanıyor. Yusuf, atletizme başladığında işitme engelli olduğunu fark ettik. O zamanlar konuşamıyordu. Spora tutununca başarısı ön plana çıktı. Kaymakamlık ve okul müdürünün desteğiyle aldığımız cihaz sayesinde konuşmayı öğrendi. Cihazı takmadığında ne duyabiliyor ne de konuşabiliyor. Azimli ve üstesinden gelemeyeceği bir şey yok. Sürekli dudak okurdu. Arkadaşlarının konuşmalarını kelime kelime öğrenerek işaret diliyle pekiştirdi."

ekran-goruntusu-2023-09-09-142128.png

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)