Bitlis

Bitlis’te 30.07.2024 Tarihinde Kısa Kısa Haber

Bitlis ve ilçelerinde 30.07.2024 tarihinde neler oldu? İşte kısa kısa Bitlis haberler…

1-Ahlat'ta altyapı çalışmaları başlatıldı

Ahlat Belediyesi, ilçede uzun yıllardır yenilenmeyen altyapı çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda, altyapı sistemlerinin modernize edilmesi için kapsamlı bir yenileme çalışması yürütülüyor. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından caddelerde üstyapı çalışmalarına başlanacağını belirtti.

2-Tatvan'da kaza yerine giden ambulans kazaya karıştı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen zincirleme kazada, bir ambulans da olay yerine yetişmeye çalışırken kaza yaptı. Meydana gelen kazada yaralılar var.

3-Dalış sırasında ayılarla karşılaştı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Nemrut Krater Gölü, bu kez ilginç bir olayla gündeme geldi. Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, sualtı dalışı yaparken göl kıyısında kendisini izleyen boz ayılarla karşılaştı.


 

5-Bitlisli şehidin ailesi Vali Karaömeroğlu'nu ziyaret etti

22.09.1996 yılında Tunceli ilinde şehit olan Yener Barış’ın ailesi Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu’nu ziyaret etti. Vali Karaömeroğlu, Şehidin Annesi Nazmiye Barış, babası Muğdat Barış ve abisi Yücel Barış’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek devletin ve milletin daima yanlarında olduğunu hatırlattı.

4-VEDAş kesinti olan yerleri açıkladı

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) yarın Bitlis’te planlı bakım ve onarım çalışmalarının olacağını açıklarken kesintinin olacağı bölgeleri duyurdu.