Bitlis

Bitlis’te Belediyeler ve STK'lar Arasında İş Birliği Çalıştayı Yapıldı

Bitlis Belediyesi ve Türkiye Belediye Başkanları Birliği tarafından "Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İş Birliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında bir çalıştay düzenlendi.

Bitlis İl Kültür Müdürlüğü'nde gerçekleşen çalıştaya  Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Yeloğlu ve birçok kurum müdürü ile STK temsilcisi katıldı.

Saygı duruşu ve İsttiklal Marşı'nın okunması ile başlayan çalıştayda, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin toplumun her kesimine ulaşmada önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye olarak STK’larla sürekli iş birliği içinde olduklarını belirterek, “Belediye olarak STK’larla sürekli dirsek temasındayız. Ortak akılla çözülemeyecek sorun yoktur” diyerek, bu iş birliğinin toplumun ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler getirdiğini ifade etti.

Etkinlikte ayrıca, Bitlis Belediyesi’nin tanıtım videosu izletildi ve STK’ların sorunları ile belediyelerden beklentilerini içeren bir anket çalışması yapıldı. Program sonunda katılımcılara sertifikalar takdim edildi.