Bitlis'te Kurban Bayramı'na saatler kala, berberlerde yoğunluk yaşanıyor. Bitlisliler, saç ve sakal tıraşlarını bayrama hazır bir şekilde girmek istedikleri için berberlere akın ediyor. Berberler, müşterilerini mağdur etmemek adına yoğun bir tempoda çalışıyorlar ve gece saatlerine kadar mesai yapıyorlar.

Berber ustası Yasin Haznedar, bayram yoğunluğunun kendilerini çok yorduğunu ifade ederek, müşterilerin son güne kadar tıraşlarını yaptırmamalarını istedi. Haznedar, her bayram heyecanını ve yoğunluğunu yaşadıklarını belirtti.

Berber ustası Zafer Tekev, yıllardan beri bayramlarda yoğunluk olduğunu ve sürekli çalıştıklarını söyledi. Tekev, bayramların canlılık ve heyecan getirdiğini ifade etti.

Ercan Dalkıran isimli bir diğer berber ustası ise Ramazan ve Kurban bayramlarının insanlarda heyecan yarattığını ve bu bayramlara güzel bir şekilde girmek istediklerini dile getirdi.

Müşterilerden Yunus Kaynaşır, bayramın heyecanını yaşadıklarını ve tıraşlarını olduktan sonra mezarlık ziyareti yapacaklarını belirtti. Kaynaşır, herkesin bayramını tebrik etti.

Bitlis'te Kurban Bayramı öncesinde berberlerin yoğun bir şekilde çalıştığı ve müşterilerin bayrama hazırlık heyecanı yaşadığı görülüyor.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ