Bitlis

Bitlis'te bu çiçeği kopartana 244 bin 315 lira para cezası kesilecek

Bitlis'in Hizan ilçesinde nesli koruma altındaki ters lalelerin koparılmasının cezası 244 bin 315 TL olarak belirlendi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Gayda Mezarlığı'nda açan ve halk arasında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, doğa severlerin ve fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekiyor. Ancak nesli koruma altında olan bu çiçeklerin koparılması büyük cezalarla karşılanıyor.

Hizan ilçesinde açan ters lalelerin koparılmasının cezası 244 bin 315 lira olarak belirlendi. Bu ceza, çiçeğin korunması ve doğanın dengesinin sağlanması adına alınan önlemlerden biri olarak görülüyor.

"Ters laleleri gördük ve fotoğraflar çektik"

Bölge halkı, çiçekleri gözü gibi korurken mezarlık ziyaretlerinde bulunan vatandaşlar ise bu güzel manzaraya hayranlıkla bakıyor.

Ters laleleri ilk kez bu bölgede gördüğünü söyleyen Ali Akarsu, “Gayda Mezarlığı’na ziyarete geldik. Baharın gelmesiyle beraber bu mezarlıkta bulunan endemik bitkiler çiçek açmıştı. Ters laleleri gördük ve fotoğraflar çektik” dedi.

"Gayda Mezarlığı’na gelip duamızı yaptık"

Ters lalelerin koparılmasının yasak olduğunu ve bundan dolayı dikkat ettiklerini söyleyen Orhan Alca ise “Gayda Mezarlığı’na gelip duamızı yaptık. Bir baktık ki ters laleler var. Bilindiği üzere ters lalelerin koparılması yasak. Bundan dolayı bizler de dikkat ederek fotoğraflar çektik” dedi. (İHA)