Bitlis Eren Üniversitesi’nin desteğiyle çekilen ve Harran Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Benek’in yönetmenliğini üstlendiği Madak belgeseli, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Paris’te düzenlenen 4. Youality International Film Festivali'nde “En İyi Belgesel” ödülünü kazanan belgesel, Türkiye’nin kültürel mirasını dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Fransa ve İran’ın iş birliğiyle gerçekleştirilen bu prestijli festivalin ödül töreni Paris’te düzenlendi. Prof. Dr. Sedat Benek, törende yaptığı konuşmada belgeselin çekimlerinde emeği geçen teknik ekibe, Kadriye Erbay ve Nusrettin Erbay’a, gönüllü katılımcılara ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a teşekkür etti.

Bitlis'te Yerde Bir Kese Altın Bulan Esnaf, Sahibine Teslim Etti Bitlis'te Yerde Bir Kese Altın Bulan Esnaf, Sahibine Teslim Etti

Haber Kapak Şablon 2024 09 26T095508.284

Mayıs 2022’de tamamlanan Madak belgeseli, Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı Köyü’nde insan ve doğa arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Kış mevsiminde Budaklı Kaplıcası'nda manda yetiştiriciliğini konu alan belgesel, aynı zamanda bölgenin turizm potansiyeline de dikkat çekiyor.

Madak, şimdiye kadar 25 uluslararası film festivaline katıldı ve çoğunluğu “En İyi Belgesel” kategorisinde olmak üzere 8 ödül kazandı.

Muhabir: ( Alev Yaşar )