Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Görece köyünde ikamet eden 65 yaşındaki Nasır Bülbül'den 21 Mart'tan beri haber alınamıyor. Bülbül'ün ailesi tarafından durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine, Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK), Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT), Bitlis Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri arama çalışmalarına başladı.

mutki-fotoshop-2024-03-27t115450-725.jpg

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Yeni Dönem Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı Bitlis Eren Üniversitesi'nde Yeni Dönem Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı

"HAKUT dernekleriyle yürüttüğümüz çalışmalarımız devam ediyor"

Arama çalışmaları kapsamında kadavra köpekleri ve ısıya duyarlı dronlar da kullanılırken, dere kenarında bulunan Bülbül'ün ceketi ve takma dişlerinin olduğu bölgede yoğunlaştırılan aramalara rağmen henüz sonuç alınamadı. HAKUT Başkanı Şerif Ekinci, yaptığı açıklamada, “21 Mart’ta bizlere gelen bir telefonda Görece köyünde suya kapılan bir vatandaşımızın olduğu söylendi. Buna istinaden olay yerine vardığımızda yaklaşık 1 kilometrelik alanda tarama yaptığımızda, adamın dere kenarında ceketini, ceketin üzerinde takma dişlerini koyduğunu gördük. Çalışmalarımızı yoğunlaştırdık, 21 Mart’tan bugüne kadar yaklaşık 5-6 gündür tüm arama çalışmalarımıza rağmen bulamadık. AFAD, JAK, AKUT, HAKUT dernekleriyle yürüttüğümüz çalışmalarımız devam ediyor” dedi. (İHA)

mutki-fotoshop-2024-03-27t115519-963.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)