Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırları içinde bulunan Nemrut Krater Gölü civarında, bulunan ve her geçen gün daha fazla tehlie arz eden ayıların sayısı giderek ertıyor. Buda göle Piknik yapmak için gelen halka zor ve tehlikeli anlar  yaşatıyor. Son olarak Nemrut Krater Gölü'ne, kamp yapmaya giden Cengiz Gencer adlı vatandaşın motosikletine ayılar saldırdı. Arkadaşları ile birlikte Nemrut Krater Gölü'ne giden Gencer, park ettiği motosikletinin yanında bir süre sonra geri döndüğünde, ayıların motosikletin üstünde olduğunu gördü. Ayıları korkutup uzaklaştırmaya çalışan Gencer, başarılı olamayınca motosikletinin koltuğunu parçalanmaktan kurtaramadı.

Van-Tatvan Kara Yolunda Otomobil Bariyere çarptı: 2 Yaralı Van-Tatvan Kara Yolunda Otomobil Bariyere çarptı: 2 Yaralı

Haber Kapak Şablon 2024 07 02T163525.821

Manzara karşısında şoke oldu

Motorunu park edip çay içmeye gitttiğini aktaran Gencer döndüğünde o manzara ile karşılaştığını belirtti. Gencer, “Doğasever olarak Nemrut kalderasını keşfetmeye geldim. Daha sonra motorumu buraya park ettim. Belli bir mesafe uzaklaştım. Tekrardan dönüp geldiğim zaman ayı grubunun motorumu parçaladığını gördüm” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 02T163613.192

Ayılar tehlike saçmaya devam ediyor 

Nemrut Krater Gölü'nde  uzay gözlemciliği yapan Dr. Cihan Önen piknik için gelen misafirlere dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Geçen yıllarda da bu olaylarla karşılaştıklarını aktaran Önen," “Yollar açıldı, kar örtüsü kalktı ve bununla beraber bölgeye daha fazla ziyaretçi gelmeye başladı. Piknik yapılmasından dolayı bölgeye daha fazla ayı gelmeye başladı. İster istemez ayılarla insanlar karşılaşabiliyor. Böylece maddi manevi zararlar doğabiliyor. Geçen yıllarda da buna pek çok defa tanık olduk. Zaten yetkililerde gerekli tabelaları asarak uyarılarını yapmışlar. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA