Bitlis'te, sıcak hava koşullarına rağmen ekmek pişiren fırıncılar, yoğun sıvı tüketimi yaparak zorluklara meydan okuyorlar. Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği şehirde, fırın ateşinin sıcaklığı ise 300 dereceye kadar çıkıyor.

Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı! Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

20 yıldan fazla bir süredir fırın ustası olan Fatih Baştuhan, yaz aylarında fırında çalışmanın son derece zorlu olduğunu, kış aylarında ise fırıncılığın tercih edilen meslekler arasında olduğunu belirtti.

uqe.jpg
Bitlis'te Fırıncılar Kavurucu Sıcaklıkla Baş Başa

Başturan, "Yaz ayları çok zorlu geçiyor. Hem dışarıdaki hem içerideki sıcaklık hem de fırın içerisindeki sıcaklık etkili oluyor. Şu anda fırın içerisindeki sıcaklık 300 dereceye kadar çıkıyor. Kış aylarında ise herkes fırıncı olmak istiyor. Sabah erken saatlerde başlayıp akşama kadar zorlu şartlar altında çalışıyoruz. Sıcaktan korunmak için bol bol sıvı tüketiyor, sık sık ellerimizi ve yüzümüzü yıkıyoruz. Özellikle yaz aylarında fırıncılık gerçekten zorlu bir meslektir." şeklinde konuştu.

oqqre.jpg
Fırıncılar Yaz Aylarında Zorlu Şartlarla Mücadele Ediyor

Fırıncılar Helal Kazanca Öncelik Veriyor, Müşterilerden Anlayış Bekliyor

Müşterilerden biraz daha anlayışlı olmalarını isteyen Baştuhan, "Bu şiddetli sıcaklarda önceliğimiz helal kazançtır. Tezgâhımıza haram karışmasını istemeyiz. Evimize haram sokmamaya özen gösteririz. Ailemize ve müşterilerimize helal lokma sunmak istiyoruz. Haram lokmanın hesabını vermenin zor olduğunu biliyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Mezher Yamaç