Bitlis Merkez’de Kızılay bölge kan bağışı tarafından Bitlis Ulu Camii önünde kan bağışı faaliyetleri yapılıyor. Güneydoğu Bölge Kan Merkezi olarak  Bitlis, Muş, Hakkari, Iğdır ve Van’da kan bağışı faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar.

Bitlis’te Kan Bağışına Yoğun İlgi

Kan Bağışı Etkinliği 2 Gün Sürecek

Ulu Camii önünde yapılan kan bağışı, bugün ve yarın devam edeceğini belirten Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Sinan Ayaz, “güneydoğu bölge kan merkezi olarak bugün ve yarın saat 09:00 ile 18:00 arasında Bitlis Ulu Cami‘nin önünde kan faaliyetimiz olacaktır. Malum kan kaynağı insan olan, el elde edebilmesi için başka bir alternatif yoktur, tek kaynak insandır” dedi.

Bitlis’te Kan Bağışına Yoğun İlgi (5)

Günlük 130 Kan Üzeri Alınması Gerekmekte

Günlük en az 130 üzerinde kan almaları gerektirdiğini söyleyen Ayaz, “yaklaşık 29 hastane Güneydoğu Bölge Kan Merkezi'ne bağlıdır. Onlar, Muş, Bitlis, Hakkari, Iğdır ve Van toplamda günlük olarak en az 130 kan üzerine almamız gerekir. Biz de Bitlis halkının desteğini bekliyoruz, bu konuda duyarlı olmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bitlis’te Kan Bağışına Yoğun İlgi (3)

Kan Bağışı Süreci 15-20 Dakikada Tamamlanıyor

Valiler Kararnamesi Yayımlandı: Bitlis Valisi Değişti! Valiler Kararnamesi Yayımlandı: Bitlis Valisi Değişti!

Kan alma işlemlerinin nasıl yapıldığını açıklayan Ayaz, “kan veren kişilerde yaklaşık bir 15 dakika zaman alıyor, ilk önce bir formumuz var formu dolduktan sonra kan sayımına bakılıyor, ondan sonra doktorunuz muayene ettikten sonra şartlar uygunsa ondan kan verdikten sonra 5 dakika dinlenmeden sonra toplamda 15-20 dakikada kan faaliyet süreci bitmektedir” şeklinde konuştu.

Bitlis’te Kan Bağışına Yoğun İlgi (1)Bitlis’te Kan Bağışına Yoğun İlgi (2)Bitlis’te Kan Bağışına Yoğun İlgi (4)

Muhabir: Mehtap Çelebi