Bitlis’te düzenlenen sahte sağlık raporu operasyonunda önemli gelişmeler yaşandı. Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bitlis merkezli olarak 6 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda 98 kişi gözaltına alındı.

İl Müftüsü Geylani, Mutki İlçe Müftülüğü'ne Atanan Şipallı'ya Cübbe ve Sarık Giydirdi İl Müftüsü Geylani, Mutki İlçe Müftülüğü'ne Atanan Şipallı'ya Cübbe ve Sarık Giydirdi

48 Şüpheliden 21'i Serbest, 8'i Adli Kontrol Şartıyla Bırakıldı

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Diğer şahıslar ise adli makamlara mevcutlu olarak sevk edilmiştir. 48 şahıstan 21 şüpheli şahıs cumhuriyet savcılığından ifadeleri akabinde salıverilirken, 8 şüpheli şahıs nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 19 şüpheli şahıs ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak Ahlat T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir” denildi.

A W255046 02

Operasyon kapsamında sahte sağlık raporu düzenlediği ve bu raporları aldığı tespit edilen kişilere yönelik geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

A W255046 01

Kaynak: İhlas Haber Ajansı