Bitlis

Bitlis’te Yarıyıl Tatilinin Keyfi Kayakla Çıkıyor

Bitlis'te okulların tatil olmasıyla öğrenciler ve vatandaşlar kışın tadını çıkartmak için El Aman Kayak Tesisine akın etti.

Bitlis'te yarıyıl tatillerini en güzel şekilde geçirmek isteyen öğrenciler ve vatandaşlar, Rahva bölgesinde bulunan El Aman Kayak Tesisini doldurdu. Bitlis-Tatvan kara yolu üzerindeki kayak merkezi, hem çocukları hem de yetişkinleri ağırlayarak keyifli anlar yaşatıyor.

Havaların güneşli olması ve okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar, kışın tadını plastik kızaklarla çıkarırken, aileler de onlara eşlik ederek keyifli bir gün geçiriyor. Kayak ve snowboard yapmanın yanı sıra, plastik kızaklarla kayarak eğlenceli zaman geçiren vatandaşlar, karın tadını çıkarıyor.

"Hava güzel buraya kayak yapmaya geldik"

Hizan’dan Bitlis’e gelerek kızakla kayan Muhammed Yücel, okulların tatil olması ve havanın da güzel geçmesiyle birlikte kayak yaptıklarını söyledi. Mehdi Derice adı öğrenci ise “Hava güzel buraya kayak yapmaya geldik. Çok eğleniyoruz. Çok güzel bir yer, bazen düşüyoruz ama yinede eğleniyoruz” dedi. Rojat Tutu adlı genç ise, kayak tesisinin hafta sonları daha da kalabalık olduğunu vurgulayarak yarıyıl tatilini en iyi şekilde geçirdiklerini dile getirdi.

El Aman Kayak Tesisi Sorumlusu Mehmet Taner Engin, tesisin açılması için kar yağmasını beklediklerini ifade ederek, “Tesisimiz tam kapasite ile çalışıyor. Ara tatildeyiz. Bütün halkımızı bekliyoruz” dedi.(İHA)