Hizan

Bitlis'te Zehir Tacirlerine Operasyon: 3 Gözaltı

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, ekiplerince Bitlis'in Hizan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu madde ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirilirken olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalarda uyuşturucu madde imalı ve ticareti yaptıkları  tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik operasyon icra edildiği belirtildi. 

Operasyon sonucunda 3 şahsın gözaltına alındığı belirtilen valilik açıklamasında, "Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca alınan duyum üzerine yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, 19 Eylül 2024 tarihinde Hizan Merkez İlçe “2313 Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Kanununa Muhalefet” suçunu işlediği tespit edilen şüpheli şahısların ikametinde ve eklentilerinde İcra edilen operasyon sonucunda; 2 kilo Kubar Esrar, 164 Kök Kenevir Bitkisi, 1 Adet Magnum marka ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere Hizan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla el konulmuş olup, Yakalanan şüpheliler hakkında adli işlem başlatılmıştır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile asayiş, huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." denildi