Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu… Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu…

Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, Ramazan Bayramı'nda şehirdeki ciğer tüketiminin geçen yıla göre önemli ölçüde arttığını belirtti. Geçen yıl 13 ton seviyesinde olan ciğer kebabı tüketimi, bu yılın bayramında 24 tona yükseldi.

f954f7d2-00ef-4b00-b82f-b5bc00ce1ff6.jpg

Günlük 7-8 ton tüketildi

Diyarbakır ekonomisi için önemli bir yere sahip olan ciğer kebabı, Ramazan Bayramı'nın üç gününde 24 tonluk bir tüketim rakamına ulaştı. Kent merkezinde porsiyonu 300 TL'den satılan Diyarbakır ciğer kebabı, bayram boyunca günlük ortalama 7-8 ton arasında tüketildi.

2012 yılında coğrafi tescil işaret belgesi alan Diyarbakır ciğeri, sabahın erken saatlerinden itibaren gece yarısına kadar büyük bir ilgiyle tüketiliyor. Yöresel bir lezzet olan ciğer kebabı, Diyarbakır'ın hem yerel halkı hem de şehre gelen turistler tarafından büyük beğeni topluyor. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)