Güncel

Bu sekiz özellikten birini taşıyorsan ofisin gözdesi olabilirsin: Yenilikçi, başına buyruk, elit…

Ofis çalışanlarının birbirleriyle olan çekişmeleri sık sık dile getirilse de olumlu yönlerine pek değinilmiyor. Kariyer uzmanı olan Catherine Kaputa, bu konuyu bir araştırmaya taşıdır.

Bir ofiste çalışmak çoğu zaman keyifli olabilir. Ancak sevilen bir kişi olmadığınız takdirde ofiste dışlanmak çok da keyifli değildir. İnsanlarla uyum içerisinde olmak ve yöneticilerin takdirini kazanmak için bazı özelliklere sahip olmak gerekir. Belli özellikleri taşıyan kişiler hem iş arkadaşları hem de yöneticileri tarafından sevilir.

Catherine Kaputa tarafından yapılan araştırmaya göre hangi özelliklere sahip kişilerin ofisin gözdesi olduğu belirtildi. Bu özellikler kişilerin daha hızlı kariyer basamaklarını tırmanmasını da sağlıyor.

OFİSTE EN ÇOK ARANAN SEKİZ İNSAN TİPİ

Ofis hayatının vazgeçilmezi olan sekiz insan tipi şöyle sıralanabilir:

-Yenilikler geliştirme konusunda başarılı

-Liderlik vasıfları olan

-Başına buyruk olarak hareket eden

-Yaratıcı ve detaylara odaklanan

-Alanında uzman

-Sadece hedefe kitlenen

-Güçlü bağlantılar kurmayı başaran

-Aktivist ruhlu

KALIPLARIN DIŞINA ÇIKMAYI BAŞARANLAR, OFİSLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Yenilikçi bir yapısı olanlar, en zorlu zamanlarda bile mükemmel bir fikir bulabilir. Bu sayede sorunlar, kısa sürede çözülür. Bu kişilerin zamanla fikirleri değişse de çözüme olan katkıları her zaman bakidir.

Lider ruhlu kişiler, ofis çalışanları yönlendirmeyi başarır. Aynı zamanda onları ortak bir amaca kilitleme noktasında da son derece başarılı olurlar. Başına buyruk kişiler, bazı durumlarda rahatsızlık verse de çoğunlukla yeteneklerini konuşturmayı başarırlar. Bu kişiler, yönetici olmasalar da başka çalışanların desteğini alabilirler.

Yaratıcılığı yüksek olan ve detaylara odaklanan kişiler, yeni fikirler geliştirme noktasında farkını ortaya koyar. Uzmanlığıyla adından söz ettiren ofis çalışanları ise herkesin yardım için koştuğu kişilerdir. Yapılamayan bir iş olduğu takdirde hemen alanında uzman çalışanların kapısı çalınır. Hedefe kitlenen çalışanlar, yeni iş alma ve firmanın kazancını artırma noktasında ciddi bir performans sergiler. Elit bir yapısı olan çalışanlar, güçlü bağlantılarıyla çevrelerine insan toplamayı başarır. İş yerinde bir kişinin derdini çözenler ise aktivist ruhlu olanlardır.