Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutları nedeniyle 44 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Sahra Çölü'nden taşınan toz bulutlarının Türkiye'yi 3 gün boyunca etkilemesi bekleniyor. Hava kalitesindeki düşüş ve sağlık açısından zararlı olan tozlar nedeniyle maske takılması öneriliyor.

fotoram-9vud.webp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kod ile uyardığı iller; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce yer alıyor. Toz bulutlarının hava kalitesini düşürmesi ve görüş mesafesini azaltmasıyla birlikte, vatandaşlardan dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları isteniyor.

meteorolojiden-toz-tasinimi-uyarisi-hkoe.webp

Sahra Çölü'nden gelen toz bulutlarının etkisinin Türkiye'nin batı kesiminde 3 gün boyunca süreceği tahmin ediliyor. Bu süre içinde çöl tozu nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Editör: MEHTAP ÇELEBİ