Silopi ilçesi Cudi Dağı bölgesinde, termal kamera görüntüleri Anadolu Parsı ve sırtlanın karşı karşıya geldiği nadir anları yakaladı.

Görüntülerde ayrıca, su yatağına koşarak yüzmeye giden 3 su samuru da dikkat çekti.

Cudi Dağı'nın Silopi ilçesine bakan yamaçlarında, termal kameralarla kaydedilen görüntülerde, Anadolu Parsı ile sırtlanın karşı karşıya geldiği anlar dikkat çekti. Görüntülerde, Anadolu Parsı'nın yüksek bir yere çıkarak sırtlanı seyrettiği ve saldırı pozisyonu aldığı, sırtlanın ise gözlerini Anadolu Parsı'na diktiği anlaşılıyor.

Su Samurlarının Neşeli Koşusu

Aynı termal kamera görüntülerinde, su yatağına doğru koşarak yüzmeye giden 3 su samuru da kaydedildi. Bu neşeli anlar, bölgede farklı hayvan türlerinin de yaşam alanı bulduğunu gösteriyor.

Alzheimer ile uyku vakitleri arasında bir bağ bulundu! O saatte uyuyan Bitlisliler dikkat! Alzheimer ile uyku vakitleri arasında bir bağ bulundu! O saatte uyuyan Bitlisliler dikkat!

Silopi Kaymakamı Cihat Koç'un Paylaşımı

Silopi Kaymakamı Cihat Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu nadir anlara dikkat çekti. Kaymakam Koç, paylaşımında şunları ifade etti:

"Bir yanda ülkemizde bugüne kadar aynı karede hiç görüntülenmemiş olan Anadolu Parsı ve sırtlan arasında yaşanan gergin anlar, diğer yanda su samurlarının neşeli oyunları. Cudi Dağı'nın Silopi'ye bakan yamaçlarında kameralara takılanlar…"

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)