Yolcu Otobüsü ile Otomobil Çarpıştı: Yaralılar Var Yolcu Otobüsü ile Otomobil Çarpıştı: Yaralılar Var

Diyarbakır'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında DEM Parti'nin yönetimine geçen belediyelerde toplam 308 işçinin işten çıkarılması büyük tartışmalara neden oldu. Bağlar Belediyesi önünde toplanan işten çıkarılan işçiler, haklarının gasp edildiğini iddia ederek oturma eylemi başlattı.

Hizmet İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Koca ve Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, "Yerel seçimlerden bugüne, 3 ay içerisinde, Büyükşehir Belediyesi'nde 72, Bağlar Belediyesi'nde 160, Sur Belediyesi'nde 30, Ergani Belediyesi'nde 24, Kayapınar Belediyesi'nde 10, Yenişehir Belediyesi'nde 12 olmak üzere toplam 308 emekçinin iş akdi haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilmiştir. Söz konusu belediyeler emekçi kardeşlerimizi işten çıkarmakla yetinmemekte. İş kanuna aykırı olarak görev yerleri de değiştirilmektedir.

Bağlar Belediyesi’nde para yok diye 160 arkadaşımız işten çıkarılırken, diğer yandan 50 yeni işçi alımı yapıldı. Bu ne yaman çelişkidir. Belediyenin ekonomik durumunu bahane göstererek ekmeğiyle oynadığınız emekçilerin yerine hangi bütçeyle yeni personel alımı yapıyorsunuz'' şeklinde konuştu.

Demli Belediyeler Iscileri Kovdu Es Baskan Tehdit Etti 648C552C

Olaylar daha da gerginleşirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun'un işçilere yönelik sözleri krizi daha da derinleştirdi. Hatun, ''Emniyet görevini yapmazsa, kamu kurumlarının halka hizmet etmesi için gerekirse biz müdahale edeceğiz!'' diyerek oturma eylemi yapan işçilere yönelik tehditkar bir tutum sergiledi.

Yaşanan gelişmeler, Diyarbakır'da belediye yönetimlerinin ve işçi sendikalarının arasındaki gerilimi artırmış durumda.

Muhabir: Mehtap Çelebi