6 Şubat'ta Malatya'da yaşanan asrın felaketinde büyük yara alan depremzedeler, Jandarma Astsubaylarının şefkati ve desteğiyle yavaş yavaş hayatlarını normale döndürmeye çalışıyorlar. Malatya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli Kadın Astsubaylar, bu süreçte depremzedelerle yakından ilgilenerek onlara moral ve destek oluyorlar.

Son olarak Akçadağ ilçesinde kurulan konteyner kentleri ziyaret eden Jandarma Astsubaylar, burada yaşayan depremzedelerle bir araya geldi. Özellikle konteyner kentlerde kalan çocuklarla özel ilgilenen astsubaylar, onlara götürdükleri hediyelerle gönüllerini kazandılar. Dağıttıkları hediyelerle çocukların yüzlerini güldüren kadın astsubaylar, depremzede çocukların güzel vakit geçirmelerine katkı sağladı.

ksalolasd.jpg

Astsubaylar, Çocuklara Keyifli Anlar Yaşatarak Unutkanlık Sağlıyor

Astsubaylar, sadece hediyelerle yetinmeyerek alanda çeşitli etkinlikler düzenleyerek çocukların keyifli vakit geçirmelerini ve biraz olsun unutkanlık yaşamalarını sağladılar. Bu etkinlikler sayesinde çocukların acı dolu anılarını bir nebze olsun geride bırakmaları hedefleniyor.

Jandarma Astsubaylarının depremzedelerle yakından ilgilenmesi, onlara gösterdikleri şefkat ve desteğiyle bölge halkının yüreğine dokunuyor. Depremin ardından hızla sahada olan ve depremzedelerin yanında olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyen Jandarma Astsubayları, bu süreçte moral ve dayanışma adına önemli bir rol üstleniyorlar.

mksadmkamsd.jpg

Kadın Astsubaylar, Depremzedelere Yaptıkları Etkinliklerle Bölge Halkının Gönlünde Taht Kuruyor

Malatya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan Kadın Astsubaylar, konteyner kentlerdeki depremzedelerle yaptıkları bu anlamlı etkinliklerle, bölge halkının gönlünde özel bir yer ediniyorlar. Deprem sonrası iyileşme sürecinde, bu tür etkinliklerin depremzedelerin yaralarının daha hızlı sarılmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

ladslmsa.jpg

mmasnans.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)