İş aramak, zorlu bir süreçtir. Kişi, eski işinden ayrılarak yeni iş aramaya başladıysa bu süreçte gelirsiz kalır. Bu nedenle geçimini sağlamakta zorlanabilir. İş arama döneminde gerekli şartları sağlayanlar, işsizlik maaşı alabilir.

İş arayan kişilere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da destek verileceği açıklandı. Verilecek yardımın adı işe yönlendirme yardımı olarak belirtildi. İşe yönlendirme yardımından yararlanmak isteyenlerin belli şartları yerine getirmesi gerekir.

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI ŞARTLARI

1496304.jpg

İşe yönlendirme yardımından yararlanmak isteyenlerin hane içerisindeki gelirine bakılıyor. Buna göre aylık hane içi gelir en fazla 3800 TL olmalıdır. Bu tutarın üzerinde geliri olanlar, yardımdan yararlanamaz.

Yardımdan yararlanmak isteyenlerin, 15-64 yaş arasında olması da bir diğer şarttır. Ayrıca İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekir. Başvuru yapmak için e-Devlet sistemine girilmelidir.

BAŞVURULAR, E-DEVLET SİSTEMİNDEN YAPILIR

SGK Açıkladı! Bu Şartları Sağlayarak Sağlık Hizmetinizi Ücretsiz Alabilirsiniz SGK Açıkladı! Bu Şartları Sağlayarak Sağlık Hizmetinizi Ücretsiz Alabilirsiniz

Başvuru yapmak için e-Devlet sistemi üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girilmelidir. Buradan işe yönlendirme yardımı için açılan başvuru formu doldurulmalıdır. Formda istenilen tüm bilgilerin, eksiksiz şekilde sisteme girilmesi gerekir.

Yardım, üç ay boyunca aylık olarak ödenir. Ödemeler, ayın 10’unda yapılır Yardım tutarı 1140 TL’dir. Ödemeler, PTT şubeleri üzerinden yapılır. Yardım alanların İŞKUR tarafından sunulan iş tekliflerini kabul etmesi gerekir. İş tekliflerini kabul etmeyen kişilerin yardımları kesilir.

İŞKUR, işverenlerle iş arayanları buluşturan bir kurumdur. İŞKUR üzerinden alınan personellerin maaşları belli bir süre kurum tarafından ödenir. Bu sayede işverenlerin üzerindeki yük, ciddi anlamda azalır.

İŞKUR üzerinden yayımlanan iş ilanlarına ulaşarak kolayca yeni bir iş sahibi olabilirsiniz. Kendi kişisel becerilerinize, mesleğinize göre uygun bir iş sahibi olabilirsiniz. İŞKUR, çalışanlara ve iş arayanlara yönelik farklı destekler sunar. Bu destekler sayesinde iş arama süreci daha kolay hale gelir. İş başı eğitim programları da İŞKUR’un avantaj sağlayan uygulamalarından biridir.

Kaynak: Haber Merkezi

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ